No Code Attached Yet
avatar joomlaphp
joomlaphp
15 Feb 2022

Steps to reproduce the issue

I encountered it for the first time. All settings are default I haven't played any (new installation).
Joomla 4.1. new installation. I click on the Media link from the menu and I see this warning.
Property 'mime_type' of argument 'item' of event onFetchMediaItems has a wrong item. Valid: string

Image: https://imgur.com/o4fDTtV

Expected result

Actual result

System information (as much as possible)

PHP version: 8.0

Additional comments

Votes

# of Users Experiencing Issue
2/2
Average Importance Score
5.00

avatar joomlaphp joomlaphp - open - 15 Feb 2022
avatar joomla-cms-bot joomla-cms-bot - change - 15 Feb 2022
Labels Added: No Code Attached Yet
avatar joomla-cms-bot joomla-cms-bot - labeled - 15 Feb 2022
avatar joomlaphp joomlaphp - change - 15 Feb 2022
Status New Closed
Closed_Date 0000-00-00 00:00:00 2022-02-15 15:29:30
Closed_By joomlaphp
avatar joomlaphp joomlaphp - close - 15 Feb 2022
avatar joomlaphp
joomlaphp - comment - 15 Feb 2022

I enabled fileinfo, no problem.

avatar joomlaphp
joomlaphp - comment - 16 Feb 2022

How do I activate?
1- Login to cPanel
2- Find or search PHP version
3- Find the fileinfo and tick the box and that's it.


This comment was created with the J!Tracker Application at issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/37052.
avatar cebyrd
cebyrd - comment - 16 Feb 2022

How do we enable fileinfo without cPanel? I uploaded Joomla onto a school server.


This comment was created with the J!Tracker Application at issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/37052.

avatar wojsmol
wojsmol - comment - 16 Feb 2022

@cebyrd Enabling fileinfo php extension requires changes to php configuration - contact school server administrator.

avatar micheleramazza
micheleramazza - comment - 29 Mar 2022

On some server the module fileinfo is not available. Please add a support if the library is not found.


This comment was created with the J!Tracker Application at issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/37052.
avatar gwillson2
gwillson2 - comment - 24 May 2022

Despite not being at the technical level of the above users I had to find me own fix as none of the above worked for me. I had two J4 sites where I had ticked fileinfo in cPanel PHP Selector but in System Information Fileinfo showed up as no. So my settings were being ignored or overridden. I had success only after I went to my WHM and made server wide changes to my EasyApache4 settings. Then it worked. I have my own webserver not shared.


This comment was created with the J!Tracker Application at issues.joomla.org/tracker/joomla-cms/37052.

Add a Comment

Login with GitHub to post a comment